Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  14.03.2012  09:28

L'Encyclopaedia Britannica diu adéu al paper

Quasi dos segles i mig després de la primera edició impresa esdevé digital

Men?ame
 

La prestigiosa Encyclopaedia Britannica, tota una institució amb quasi dos segles i mig d'existència, deixa de publicar-se impresa. En un apunt al bloc oficial, justament, la Britannica anuncia que ja no publicarà els trenta-dos volums impresos quan l'estoc actual de l'edició del 2010 s'haurà exhaurit: 'Sempre ha estat present. Any rere any. Des del 1768. Cada dia. Però no per sempre', diu l'apunt titulat 'Canvi: d'acord. De debò'. La Britannica continuarà en línia, de pagament, encara que des de l'anunci d'ahir es pot consultar de franc durant una setmana.

 

Reconeixent la nova realitat de l'era digital i la competència de productes com l'enciclopèdia oberta i col·laborativa Wikipedia, la direcció de la Britannica informa que a partir d'ara tot l'esforç se centrarà en les enciclopèdies en línia i en materials escolars.

Internet, doncs, ha posat fi a un model de negoci que ja no era sostenible després de dos-cents quaranta-quatre anys de publicació impresa ininterrompuda.