Cap de setmana sagnant a Gaza

  • Divendres va començar una nova onada de violència que ha fet disset morts

VilaWeb
Redacció
11.03.2012 - 11:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un milicià palestí i un infant han resultat morts avui durant un atac aeri de l’exèrcit israelià a Gaza. Aquests últims bombardeigs eleven fins a disset el nombre de palestins morts des que divendres va començar una nova onada de violència, la més greu des de l’octubre.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, i el ministre de defensa, Ehud Barak, van advertir ahir que mantindrien els atacs mentre la població del sud d’Israel continués patint els llançaments de coets des de la Franja de Gaza. Ahir, quatre israelians van resultar ferits pel centenar de coets llançats des de Gaza, que han posat en estat d’emergència el sud del país.

L’exèrcit israelià va matar divendres a Gaza el secretari general dels comitès populars de resistència palestí, Zuhair al-Qaisi. Aleshores va començar l’onada de violència, amb llançament de coets per part de palestins i atacs aeris de l’exèrcit israelià, que s’ha saldat de moment amb setze milicians i un civil palestí morts i una trentena de ferits, quatre d’ells, israelians.

L’ONU i la UE han reclamat el cesament de l’onada de violència, mentre el president de l’Autoritat Palestina, Mahmuh Abbas, ha fet una crida a la moderació per evitar de posar en perill la creació d’un estat palestí. Turquia també ha demanat el retorn a la situació implícita d’alto-el-foc que mantenien Israel i Palestina aquests últims mesos, tot i que ha criticat la ‘desproporció’ dels atacs israelians. En aquest sentit, la Lliga Àrab ha instat la comunitat internacional a intervenir en el conflicte i a responsabilitzar Israel de l’augment de la violència. Per la seva banda, els EUA han condemnat el llançament de coets per part de les milícies palestines i ha defensat el dret d’Israel a defensar-se.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any