Mor Armand Samsó

  • Ds. 10 (nit) iDm. 11 de març del 2012 (nit)

VilaWeb
Redacció
10.03.2012 - 21:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Armand Samsó, conegut militant associatiu i independentista nord-català i principal promotor de la Porta dels Països Catalans es va morir ahir dissabte al matí als 91 anys.

 

Armand Samsó fou deportat durant la Segona Guerra Mundial al camp de concentració de Dachau pels nazis i pel Govern de la França de Vichy. El 1981 fou un dels fundadors de la Unió per una Regió Catalana (URC) i president de l’Associació Porta dels Països Catalans, que durant més de 20 anys ha treballat per la construcció a Salses, al costat de l’autopista, d’una porta que simbolitza l’entrada als Països Catalans.

També era membre de ERC Catalunya Nord. L’any 2003, gràcies a les subscripcions populars i a l’ajut de les institucions catalanes, i a pesar dels entrebancs burocràtics i polítics, es va inaugurar la porta, una monumental escultura d’Emili Armengol. El 2006 va rebre el Premi d’Actuació Cívica atorgat per la Fundació Lluís Carulla.

L’any 2010 va rebre el Guardó ‘Memorial Coll de Manrella’. Una maqueta del monument a Lluís Companys que hi ha al coll de Manrella, amb la dedicatòria següent: ‘En reconeixement als esforços dedicats durant tota la vida a la defensa apassionada de la unitat del territori català. De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Al nostre patriota Armand Samsó i Gaixet. 32a Trobada Coll de Manrella, 17 octubre 2010’.

L’enterrament tindrà lloc a Salses, dimarts 13 de mars a 11H.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any