La manifestació per la llengua a Palma es posa a punt

  • L'OCB presenta la marxa 'Sí a la llengua' que tindrà lloc el dia 25

VilaWeb
Redacció
10.03.2012 - 18:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Obra Cultural Balear ha presentat avui les mobilitzacions per la llengua que tindran lloc les setmanes vinents i que clouran amb una manifestació, el dia 25 de març a Palma, convocada amb el suport del Consell de la Societat Civil de Mallorca i diverses entitats. Amb aquestes mobilitzacions, l’OCB espera que la ciutadania faci una crida al govern ‘perquè torni al consens en matèria de llengua i cultura, qüestions troncals que haurien d’estar fora de la lluita partidista’.

Les entitats culturals i la societat civils que dóna suport reclamen de nou la retirada de l’avantprojecte de la llei de la funció pública, que fa perillar l’estatus oficial de la llengua catalana.

Durant les setmanes vinents, hi haurà mobilitzacions a diversos municipis de Mallorca, dins el programa d’actes ‘Tot Mallorca diu sí a la nostra llengua’. Amb aquests actes, es vol escalfar els motors de la manifestació que tindrà lloc el dia 25, sota el lema ‘Sí a la nostra llengua’. La marxa partirà a les 18.00 de la plaça d’Espanya de Palma i es dirigirà cap al Consolat de Mar.

El president de l’OCB, Jaume Mateu, ha recordat les més de dotze mil al·legacions presentades contra l’avantprojecte de llei de la funció pública i les assemblees que fa mesos que tenen lloc als pobles i viles, com les d’Inca i Manacor.

Per la seva banda, el coordinador de l’entitat, Tomeu Martí, ha anunciat que la manifestació també donarà suport explícit al català a l’escola, i ha fet una crida a participar a la campanya ‘Enllaça’t pel català’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any