Denunciada la brutal agressió de la policia contra tres joves a València

  • L'oposició demanarà a les corts que condemni l'abús i depuri responsabilitats

VilaWeb
Redacció
10.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els tres joves que van ser agredits per un grup de policies el 22 de febrer al vespre, quan tornaven a casa després d’haver participat a la manifestació de València contra les retallades, han presentat una denúncia al jutjat i ha estat admesa a tràmit. Un d’ells va relatar aquella mateixa nit a VilaWeb els fets; ahir, tots tres van comparèixer, acompanyats de tots els grups de l’oposició, que portaran el cas a les Corts.

El diputat del PSPV, Jordi Serra; el de Compromís Juan Ponce i el d’EUPV Ignacio Blanco van acompanyar els tres joves estudiants, de 18, 22 i 24 anys. I van anunciar que presentarien una iniciativa conjunta a les corts perquè es condemni l’abús policíac i perquè es depurin responsabilitats. A més, el diputat de Compromís al congrés, Joan Baldoví, i el d’EUPV, Ricardo Sixto, denunciaran també l’agressió al congrés espanyol, i demanaran explicacions al ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, quan comparegui per donar explicacions sobre la violència policíaca en les manifestacions d’estudiants a València.

En la denúncia presentada ahir, els tres joves demanen al jutge que s’investiguin els fets i que s’aclareixi la responsabilitat dels superiors dels agents que van cometre l’agressió. Aquell dia, a les deu del vespre, caminaven per la Gran Via, quan tres furgons de la policia se’ls van apropar, en va baixar un grup d’una dotzena d’antiavalots armat amb porres, se’ls van llençar al damunt, els van immobilitzar, els van insultar i els van pegar. Sense cap motiu.

Podeu llegir el testimoni d’un dels agredits: Eren sis o set policies i em pegaven als testicles i a la boca’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any