El 29 de març, vaga general contra la reforma laboral

  • CCOO i UGT han anunciat la convocatòria de la protesta contra la reforma 'més agressiva' per als drets dels treballadors

VilaWeb
Redacció
09.03.2012 - 12:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell confederal de CCOO i el comitè confederal de la UGT han aprovat per unanimitat la convocatòria d’una vaga general contra la reforma laboral per al 29 de març. La data coincideix amb la jornada de vaga general que ja havia convocat la majoria sindical basca (ELA, LAB, STEE-EILAS) i el sindicat nacionalista gallec CIG, i el dia abans de la presentació dels pressupostos generals de l’estat.

Els sindicats consideren que la reforma laboral aprovada pel govern del PP i convalidada ahir al congrés espanyol és la ‘més agressiva’ per als drets dels treballadors.

Els dos sindicats han dit que mantindran la pressió social fins que el govern espanyol rectifiqui i obri un escenari de negociació. Denuncien que la reforma vol posar fi als drets laborals i socials i per això diuen que la vaga general serà per a protestar contra la reforma del mercat laboral i també per a defensar els serveis públics, en perill per les polítiques de retallades.

CCOO i UGT han fet una crida als treballadors de la producció, dels serveis i de les administracions públiques perquè secundin la vaga i han demanat suport a la resta de la ciutadania per lluitar contra una reforma que ‘posarà fi a drets històrics que van costar tant de conquerir’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any