Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  09.03.2012  10:17

Arenys de Munt respon Llanos de Luna amb un referèndum

Aprova en ple de convocar un referèndum per decidir si penja la bandera espanyola

Men?ame
 

El ple d'Arenys de Munt va decidir ahir de fer una consulta popular per decidir si penja la bandera espanyola a la façana del consistori. Amb els onze vots a favor de CiU, ERC i la CUP i els dos en contra del PSC i el PP, l'acord (pdf) també preveu de fer saber a la delegació del govern espanyol 'la seva preocupació per la imposició de la bandera espanyola als edificis consistorials dels municipis catalans'.

'L'Ajuntament s'ha fet ressò del malestar manifestat per algunes associacions del poble, que consideren que aquesta decisió hauria de tenir en compte la voluntat dels vilatans d'Arenys de Munt i, en aquest sentit, proposen de fer una consulta popular', diu l'ajuntament.

La proposta d'acord també fa constar la preocupació d'una part dels regidors 'per l'actitud agressiva mantinguda per la delegació del govern espanyol contra la voluntat popular, que pot derivar en un conflicte innecessari al nostre país'.

La delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, va anunciar a principi d'aquesta setmana que perseguiria els ajuntaments que no tinguessin la bandera espanyola a la casa de la vila, de manera que si els consistoris no fan cas al seu requeriment, els denunciarà a través de l'advocacia de l'estat.

A moltes cases de la vila no hi voleia pas, ni ara ni mai des de la transició, la bandera espanyola. Però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va obligar fa poc l'Ajuntament de Sant Pol de Mar a penjar-la-hi, després d'una denúncia d'un regidor. En senyal de protesta, l'ANC hi va penjar una estelada, però la delegació del govern espanyol la va fer treure i va obligar la municipalitat a penjar-hi l'espanyola. Arran del fet, l'ajuntament ha rebut molts correus amenaçadors, i Llanos de Luna va proclamar que seria inflexible en el compliment de la llei de banderes.