Jocs Populi: Hive

  • Aquesta setmana l'Oriol Comas ens presenta un joc per als qui agraden els escacs i els insectes

VilaWeb
Redacció
09.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Hop, hop, hop!‘ és un joc, sobretot, per als més petits. S’hi pot jugar a partir de quatre anys, i és un joc de Mònica San Cristóbal cooperatiu: o guanyen tots o no guanya ningú. El joc consisteix a dur les ovelles fins a la granja, passant pel prat i per un pont. S’hi juga amb un dau, les cares del qual són: el sol, vent, una margarida, el pont i dues ovelles. Cada cara serveix per avançar d’una manera o d’una manera. Ara, s’ha d’avançar amb ordre: al davant de tot la pastora, darrere les ovelles, i al final, el gos. Fins on arribi la pastora és el límit de fins on poden avançar les ovelles.

Hive és un joc dels de pensar, dels que agraden als amants dels escacs i dels insectes. Cada jugador té uns quants insectes i unes fitxes hexagonals i s’han d’anar col·locant al tauler de manera que formin un rusc. Els insectes i les fitxes tenen uns colors determinats i la combinació de colors i d’insectes permet d’eliminar les fitxes del contrari, si resten en minoria. Ara, l’objectiu principal és d’envoltar l’abella reina del contrincant.

Hi poden jugar de dos jugadors a quatre, de més de vuit anys, i les partides poden durar uns vint minuts. L’autor és en John Yianni, que el va crear el 2001, i l’ha editat Asmodée. Es ven per vint-i-dos euros.

L’Oriol Comas ens presenta el joc en aquest nou capítol de Jocs Populi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any