Muriel Casals: ‘Ni els més recalcitrants no s’atreveixen a travessar algunes línies vermelles’

  • Somescola.cat aplaudeix que el TSJC hagi 'desautoritzat' el Suprem però avisa que continuaran atents

VilaWeb
Redacció
08.03.2012 - 18:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Ens alegra veure que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desautoritza el Suprem’, ha declarat la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, en la compareixença que ha fet la plataforma Somescola.cat, i ha afegit: ‘La resposta a la demanda que el castellà fos vehicular a l’ensenyament ha estat que no’. Casals també ha posat èmfasi en les ‘línies vermelles que ningú no s’atreveix a travessar, ni tan sols els més recalcitrants’ i ha constatat el model educatiu d’èxit de Catalunya.

Casals diu que la plataforma romandrà atenta al recurs interposat contra la interlocutòria, que diu que poden haver excepcions en situacions especial. A més, ha recordat que al País Valencià hi ha milers de nens que no poden estudiar en català i ha apunta al contradicció de postures que reivindiquen una llengua però no tenen el mateix respecte per l’altra. 

Per la seva banda, Josep Maria Cervelló, d’USTEC, ha posat damunt la taula la paradoxa d’una sentència que ha estat redactada només en castellà. ‘Això vol dir que la justícia del país té un deute molt gran amb la llengua’. També ha dit que Somescola rebutjava frontalment la judicialització de la qüestió lingüística i ha recordat que ‘si algú volia desmuntar el sistema educatiu i desplaçar el català amb aquesta actitud, ha fracassat, perquè s’ha trobat tot un poble al davant’. Finalment, ha recordat: ‘Si la sentència no va més enllà i no universalitza la qüestió és perquè els vam parar els peus democràticament quan vam convocar totes les escoles i instituts del país davant dels ajuntaments; va ser una gran mobilització el mateix dia que començava el curs escolar, i vam demostrar que el país no estava disposat a retrocedir’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any