La Directa publica les comunicacions dels mossos durant el desallotjament de la plaça de Catalunya

  • 'Generem pànic, o no els traurem d'aquí', va dir el responsable dels antiavalots

VilaWeb
Redacció
08.03.2012 - 09:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Generem pànic, o no els traurem d’aquí’. És una de les ordres que, segons les comunicacions de la policia que ha publicat La Directa, va donar l’inspector de mossos d’esquadra Miguel Hermida el matí del 27 de maig de l’any passat durant el desallotjament de l’acampada de la plaça de Catalunya de Barcelona. En aquest document es poden escoltar les comunicacions que van mantenir durant el matí els comandaments policíacs que van executar l’operatiu, el comissari Joan Carles Molinero i l’intendent Antoni Antolín, però tamb responsables dels antiavalots.

Durant la càrrega que hi va haver per fer fora els manifestants que evitaven la sortida dels camions de la neteja de la plaça, Miguel Hermida, responsable dels antiavalots i que a les comunicacions és identificat com a Dragó 0, és requerit perquè dispersi la gent. I respon: ‘Estem disparant pilotes, estem disparant de tot (…) No podem disparar munició real’. I el comissari Molinero ho desestima ràpidament: ‘No, no, no. Evidentment que no’.

El conseller d’Interior Felip Puig considera que les comunicacions publicades demostren ‘la dificultat de l’operació’. En declaracions a Rac1, ha dit que l’operació era ‘molt complicada’ i ha recordat que la querella presentada contra els comandaments policíacs fou arxivada. Puig també ha considerat que la publicació de les comunicacions ‘forma part de l’estratègia dels demandants’, que van recórrer la decisió del jutge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any