El Banc d’Espanya ven Unnim al BBVA

  • Unnim té una xarxa comercial de 610 oficines i més de 1,1 milions de clients · El Fons de Garantia de Dipòsits assumirà els 953 milions de pèrdues per l'operació

VilaWeb
Redacció
07.03.2012 - 17:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Banc d’Espanya ha adjudicat Unnim al BBVA, que s’ha imposat a les ofertes del Popular, Ibercaja i Santander, i es converteix en l’entitat financera més gran d’Espanya. Unnim, que va ser intervinguda per l’estat l’octubre, té uns actius valorats en 28.538 milions d’euros que, sumats amb els que ja tenia el BBVA fa una xifra de 330.000 milions d’euros, uns 14.000 milions més que el Santander.

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) assumirà els 953 milions de pèrdues de l’operació a través del Fons de Garantia de Dipòsits (FDG). El FDG concedirà a Unnim Banc un esquema de protecció d’actius per la que assumirà el 80% de les pèrdues de la seva cartera d’actius durant un termini de deu anys, un cop absorbides les provisions.

L’entitat financera que va néixer de la fusió de Caixa Terrassa, Caixa Sabadell i Caixa Manlleu, era controlada en el 100% per l’estat espanyol i té una xarxa comercial de 610 oficines amb més de 1,1 milions de clients.

El Banc d’Espanya va intervenir l’entitat el mes de setembre amb una injecció de capital del FROB de 568 milions d’euros, a més de 380 milions d’euros en participacions preferents convertibles de l’entitat. D’aquesta manera va quedar com a únic accionista i administrador.

Amb la reforma financera del govern espanyol, el BBVA comptarà després d’haver-se quedat amb Unnim amb recursos per encarar possibles pèrdues i disposarà d’un any més per complir les noves exigències de sanajament del decret aprovat el 3 de febrer.

Unnim va començar a tenir pèrdues el tercer trimestre del 2011, amb números negatius de 107 milions d’euros, pel deteriorament de la cartera creditícia i immobiliària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any