Mossos per la Independència: ‘La via per a una Catalunya pròspera és un estat propi’

  • Avui ha nascut a Girona una sectorial de l'ANC formada per agents dels mossos d'esquadra

VilaWeb
Redacció
07.03.2012 - 15:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana ha aprovat avui la incorporació d’una nova sectorial, Mossos per la Independència, formada per un grup d’agents del cos de la policia catalana que s’han unit ‘per a defensar Catalunya en un moment de crisi nacional’. La iniciativa ha nascut a Girona, i ara esperen ampliar-la a tot Catalunya.

‘Hem d’escollir si volem una nació emergent i vital o un país empobrit i assimilat a un estat centralista i espoliador com és l’espanyol; la nostra decisió és clara, escollim una Catalunya pròspera, emergent i vital, i la via per a aconseguir-la és un estat propi’, ha dit Sergi Mir, secretari de la sectorial.

Segons Mir, Mossos per la Independència neix a partir de la indignació d’uns quants mossos farts de les agressions constants a Catalunya, tant a la llengua com a la cultura i l’economia, unes agressions ‘que comprometen seriosament el futur i el benestar de tota la població de Catalunya’.

‘Espanya ens roba i incompleix sistemàticament els compromisos amb Catalunya’, ha dit Mir, que ha explicat que ara treballaran en l’estudi i divulgació dels avantatges per a la seguretat d’un estat propi.

El grup encara s’ha d’acabar de formar, i no hi ha una xifra d’integrants. Mir ha dit que seran molt prudents amb la privacitat. ‘Hi ha gent que té por de donar passos a nivell públic i dir que vol la independència’. I ha conclòs: ‘Les sigles que representem són el nostre paraigua, l’ANC; els Mossos per la Independència som un vagó més d’un tren que ja és en marxa i que ha començat un projecte que no s’aturarà fins que no aconseguim la independència’.

L’ANC promou la formació d’assemblees sectorials en tots els àmbits professionals i socials possibles. La sectorial dels mossos d’esquadra es presenta avui perquè dissabte vol ser part de les sectorials constituents que participaran en la gran assemblea del Palau Sant Jordi de Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any