Obama diu que ‘si cal’ no dubtarà a recórrer a la força contra l’Iran

  • El president dels EUA també defensa mantenir la via diplomàtica per resoldre la crisi nuclear amb Teheran

VilaWeb
Redacció
04.03.2012 - 19:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president nord-americà Barack Obama ha defensat una solució diplomàtica a la crisi actual sobre el programa nuclear iranià, però no s’ha estat d’avisar que no dubtarà a utlitzar la força, ‘si cal’, per a defensar els EUA i els seus interessos. En el discurs anual davant l’American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), el principal lobby pro israelià als EUA, Obama ha destacat que l’Iran ‘encara és a temps d’elegir la via diplomàtica per a resoldre la crisi nuclear’ i ha defensat mantenir la via diplomàtica i la política de sancions amb Teheran. El president nord-americà s’ha de trobar demà amb el primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, que visita els EUA.

‘Crec fermament que encara hi ha espai per a la diplomàcia, acompanyada d’una certa pressió, per resoldre aquesta crisi. Els EUA i Israel afirmen conjuntament que l’Iran encara no disposa d’arma nuclear, i vigilem de prop el seu programa.’ També ha dit que els EUA no renuncien a cap opció per a impedir que l’Iran desenvolupi o adquireixi una arma nuclear. ‘Totes les opcions són damunt la taula’, ha explicitat, inclosa ‘l’acció militar’.

Medalla Presidencial de la Libertat a Simon Peres

El president nord-americà ha anunciat en la mateixa intervenció a l’AIPAC que concedirà al seu homòleg israelià, Simon Peres, la Medalla Presidencial de la Llibertat, el mèrit civil més important que atorga el seu govern. La menció es va instaurar el 1963 i s’atorga a personalitats de tot el món per la seva excel·lència en els àmbits cultural, econòmic, esportiu i polític.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any