Continuen les protestes en les mascletades de València

  • La batllessa Rita Barberá, que no va veure per primera vegada l'espectacle des del balcó, hi torna a ser present

VilaWeb
Redacció
04.03.2012 - 13:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de tres dies intentant silenciar i impedir (amb megafonia a tot volum i vehicles de neteja passant constatment) les escridassades i xiulades reivindicatives a les mascletades, les protestes diàries han tornat a ser presents a la plaça de l’Ajuntament, tot i que sota el balcó hi havia grades de seients instal·lades per a la cavalcada del Ninot i la policia impedia d’accedir-hi i d’estar-s’hi.

La batllessa Rita Barberá era al balcó amb les falleres, des d’on ha vist l’espectacle pirotècnic. Ahir, en el tercer dia de protestes temàtiques que s’han convocat de l’1 al 19 de març, les cinc-centes persones concentrades van poder comprovar que per primera vegada Barberá no va veure la mascletada des del balcó.

Mascletades reivindicatives

Per mitjà d’una convocatòria a Facebook, centenars de persones es concentren aquests dies just abans i després de les mascletades de les dues del migdia sota el balcó de l’ajuntament, on hi ha les autoritats i les falleres, per a recordar cada dia, fins el 19 de març, una lluita o reivindicació.

Per fer-se veure, els concentrats profereixen crits i mostren targetes vermelles, pancartes i llibres a les autoritats. L’objectiu és visibilitzar mediàticament i socialment les lluites i reivindicacions, aprofitant l’acumulació de gent i de mitjans de comunicació a les mascletades. El dia 1 de març, per exemple, l’escridassada es va dedicar a la repressió policíaca i en defensa de les llibertats i els drets, i la d’avui reclama una sanitat pública i de qualitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any