BarcelonActua, la xarxa social i solidària de Barcelona

  • Impulsa la creació de comunitats digitals i també presencials

VilaWeb
Redacció
05.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

BarcelonActua és el nom d’una xarxa social diferent, pensada per a afavorir una Barcelona ‘cohesionada socialment, sensible, solidària i implicada en la realitat social que l’envolta’. En concret, la nova xarxa vol afavorir les oportunitats a base de posar en contacte, fàcilment i directa, ciutadans amb necessitats i oferiments complementaris: ‘Des d’ofertes de feina a lleurei, passant per formació, assessorament, roba, electrònica, acompanyament, cultura i parament de la llar’, explica una de les impulsores, Laia Serrano. Amb poc més de quatre mesos de rodatge, BarcelonActua ja té més de mil sis-cents membres i uns quants casos d’èxit.

Serrano en comenta uns quants, de casos reeixits: gent que ha donat roba a algú que en necessitava, una noia que va donar els seus llibres a l’institut del barri de Sant Roc de Badalona, una persona que va oferir el piano que ja no feia servir a l’institut del Besòs, persones que han fet intercanvi d’idiomes, unes quantes donacions d’ordinadors i televisors, o un fotògraf que va aconseguir una feina puntual per a una sessió fotogràfica a través de la xarxa.

Per assolir uns dels objectius principals de la xarxa BarcelonActua també promou aplecs presencials dels seus membres. El primer va ser una visita guiada pel Raval de Barcelona, en ocasió de Santa Eulàlia. El segon serà el 8 de març, aprofitant el Dia Internacional de la Dona. Arantza Uriarte, consultora de sostenibilitat, farà un col·loqui a les 19.30  al local Fishop (passeig de Gràcia, 53) sobre els envits de la dona el segle XXI (igualtat, conciliació i identitat).

Laia Serrano explica l’origen de la iniciativa en aquest apunt, i una mica més de l’essència de BarcelonActua en aquest vídeo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any