Segona mascletada a València… i segona escridassada a Rita Barberá

  • Moltes persones han repetit la xiulada reivindicativa a la batllessa · L'ajuntament ha tornat a apujar al màxim el volum de la megafonia per a silenciar la protesta

VilaWeb
Redacció
02.03.2012 - 14:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Moltes persones presents a la plaça de l’Ajuntament de València avui a migdia, en ocasió de la segona mascletada de Falles, han tornat a escridassar la batllessa Rita Barberá (vídeo). La xiulada, que com ahir s’ha intentat silenciar des de l’ajuntament amb megafonia a tot volum, segueix una convocatòria a través de Facebook, que proposa que cada mascletada, de l’1 al 19 de març, inclogui una xiulada amb una reivindicació concreta diària. La d’avui ha reclamat uns serveis socials públics i de qualitat.

Tres-centes persones a la primera xiulada

Ahir, pels volts de les dues de migdia, es va fer una xiulada contra les retallades, la reforma laboral i la repressió policíaca, aprofitant que la primera mascletada coincidia amb l’entrada en vigor de les retallades en el servei públic. Quan Barberà va eixir al balcó, unes tres-centes persones congregades sota seu la van rebre a crits de ‘Fora, fora!’

Just quan havia de començar la mascletada, ja es van començar a sentir xiulets i crits de centenars de persones aplegades a la plaça de l’Ajuntament, algunes de les quals alçaven llibres i globus negres, en protesta per la violència de la policia durant les manifestacions d’estudiants.

L’Ajuntament de València ja ahir va apujar al màxim la música per a tapar el soroll de la protesta. El president, Alberto Fabra, que era al balcó de l’ajuntament, va declarar després que ell només havia sentit els coets i petards.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any