Jocs Populi: Castellers

  • Aquesta setmana l'Oriol Comas ens presenta un joc per als amants dels castells i de l'endreça

VilaWeb
Redacció
02.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Hop, hop, hop!‘ és un joc, sobretot, per als més petits. S’hi pot jugar a partir de quatre anys, i és un joc de Mònica San Cristóbal cooperatiu: o guanyen tots o no guanya ningú. El joc consisteix a dur les ovelles fins a la granja, passant pel prat i per un pont. S’hi juga amb un dau, les cares del qual són: el sol, vent, una margarida, el pont i dues ovelles. Cada cara serveix per avançar d’una manera o d’una manera. Ara, s’ha d’avançar amb ordre: al davant de tot la pastora, darrere les ovelles, i al final, el gos. Fins on arribi la pastora és el límit de fins on poden avançar les ovelles.

Castellers és un joc que agradarà als amants dels castells i de tenir les coses endreçades. Cada jugador té les seves colles de castellers i ha d’anar a plaça a aixecar castells. Cada fitxa és un casteller i n’hi ha de colors de camisa diferents. A més, cada casteller té un valor que en determina l’alçada. A l’hora d’aixecar castells les fitxes de valor superior van a sobre de les de valor inferior. Els jugadors van agafant fitxes de la bossa i les van col·locant sobre els castells que ja s’han començat a aixecar amb el mateix color de camisa, o poden començar un castell nou. També poden agafar castellers de les colles rivals. El joc s’acaba quan un jugador aconsegueix un nombre determinat de castells que, segons el valor dels castellers i de la formació feta, tenen més punts o menys.

És un joc pensat perquè hi participin de dos jugadors a quatre, a partir de 8 anys, en partides que poden durar uns trenta minuts. L’autor és l’alemany Reiner Knizia, que el va idear el 2008, i ha estat editat per Devir. Costa uns 27 euros.

L’Oriol Comas ens presenta el joc en aquest nou capítol de Jocs Populi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any