Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  01.03.2012  11:50

El jutge considera la policia no es va excedir amb els indignats

Arxiva la querella pel desallotjament de la plaça de Catalunya

Men?ame
 

El jutjat d'instrucció ha arxivat la causa oberta contra el director dels mossos d'Esquadra, Manel Prat, i l'ex-tinent de batlle de Barcelona, Assumpta Escarp, per les càrregues en l'acampada a la plaça de Catalunya el passat 27 de maig. El jutge havia obert diligències per investigar si es van cometre delictes en les càrregues policíaques, però finalment ha decidit d'arxivar-les perquè considera que l'actuació policíaca va ser 'raonablement proporcionada' i no hi va haver 'mostres d'extralimitació'.

En aquesta causa també hi havia encausats el comissari de Barcelona, Joan Carles Molinero, i els responsables dels antiavalots. Sobre l'actuació de la guàrdia urbana, el jutge diu que l'actuació dels agents va ser 'irrellevant' a efectes penals.

La càrrega policíaca, el 27 de maig del 2011, es va saldar amb 121 ferits. La comissió penal de l'acampada de Barcelona també va denunciar el conseller d'Interior, Felip Puig, però en aquest cas, com que és aforat, la investigació, l'hauria de fer el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La querella ara arxivada demanava l'encausament de tots per onze delictes i faltes: prohibició i dissolució d'una reunió pacífica, detenció il·legal, coaccions, amenaces, atemptat a la integritat moral, vexacions, prevaricació, lesions, danys, apropiació indeguda i furt.