Aldarulls a Barcelona al final de la manifestació d’estudiants

  • Hi ha hagut topades, càrregues policíaques, contenidors cremats i diversos detinguts · Centenars de manifestants continuen la protesta a la plaça Espanya · La circulació és tallada al trànsit i també l'estació de metro

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.02.2012 - 17:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mig miler de manifestants ha traslladat la protesta d’estudiants des del centre de Barcelona fins a la plaça d’Espanya, on a la Fira de Barcelona s’hi organitza el Mobile World Congress. Els mossos han desplegat un cordó policíac per evitar l’entrada dels manifestants, que s’han estat asseguts al carrer fins a les sis, quan s’han dirigit cap a la comissaria de les Corts per demanar l’alliberament dels detinguts durant la manifestació.

Els estudiants han interromput la protesta a la plaça Espanya per donar suport als seus companys detinguts durant el dia d’avui a la ciutat de Barcelona. Els incidents s’han tornat a repetir en aquest indret, on hi ha hagut llançament d’objectes i una càrrega dels Mossos que ha acabat amb una detenció.

Els manifestants havien decidit d’anar cap a la plaça d’Espanya en una assemblea multitudinària improvisada a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (vídeo), després de la manifestació de migdia, que ha acabat amb incidents.

La marxa ha transcorregut amb normalitat fins al final, quan un grup s’ha separat de la manifestació i s’ha dirigit a la seu de la Borsa de Barcelona. Alguns manifestants han llançat pintura i pedres als mossos que custodiaven l’edifici i després hi ha hagut algunes càrregues.

D’acord amb el relat via Twitter de diversos testimonis, hi ha hagut càrregues a l’entrada de la UB pel carrer Diputació, s’han cremat contenidors al carrer d’Enric Granados, i els mossos han detingut alguns manifestants, tot i que encara no se sap quants.

Els estudiants, a més, han decidit mantenir l’ocupació de l’Edifici Històric de la UB.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any