Morera denuncia a la fiscalia de menors la detenció irregular de la seva filla

  • El síndic de Compromís també actuarà contra la filtració i difusió de de dades de menors

VilaWeb
Redacció
28.02.2012 - 13:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El síndic de Compromís, Enric Morera, denunciarà a la fiscalia de menors la detenció de la seva filla, de disset anys, per part de la policia dissabte a la nit, acusada de fer pintades en mobiliari urbà. I també demanarà que s’investigui la filtració de la informació a diversos mitjans. Morera avisa que, d’una banda, la policia ha violat la llei de com actuar amb menors d’edat, fent un interrogatori sense advocats ni familiars; i, d’una altra, perquè ‘algú ha passat dades d’una menor sense cap diligència i sense respectar la llei’.

Després de la publicació de la notícia a Las Províncias, Levante-EMV, El Mundo i l’ABC, Morera ha fet aquest anunci: ‘Denunciarà els fets relacionats amb la detenció irregular de la meua filla i la filtració de la notícia a certs mitjans de comunicació, com també els insults i amenaces que s’han difós per xarxes socials per part de militants, càrrecs públics i orgànics del PP i altres organitzacions de l’extrema dreta valenciana’.

Explica que la seva filla es trobava dissabte a la nit amb un grup de trenta amics i amigues, la majoria també companys i companyes de l’IES Lluís Vives de València, a la zona del jardí de l’Hospital. ‘En eixe moment, va aparèixer la policia i, curiosament, la única jove que va ser trasllada i aïllada en un cotxe patrulla va ser la meua filla, a qui interrogaren amb la intenció de que reconeguera l’autoria d’unes pintades. Eixe tractament és un fet gravíssim perquè s’ha violat la llei de com actuar amb els menors, tal com estipula el Reial Decret 1774/2004’, diu Morera.

També destaca que els joves no van ser sorpresos per la policia fent les pintades. ‘I el més greu és que, una vegada a la comissaria, van ser interrogats els set menors sense la presència dels pares i tampoc sense la presència d’advocats i sense informar-los dels seus drets i per què estaven detinguts’. Diu que fins a les dues de la matinada no els van comunicar que havien estat detinguts, que se’ls acusava de ser els autors d’unes pintades però que no hi havia cap prova ni s’havia obert cap expedient. I afegeix: ‘El més greu de tot este afer és que algú ha passat dades d’una menor sense cap diligència, sense respectar la llei que és molt clara i això ha servit per a fer una campanya personal d’atac directe contra una formació política i contra la meua persona’.

Per això, ha decidit de presentar la denúncia a la fiscalia de menors, perquè investigui qui ha estat el culpable de la filtració.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any