Cremen la bandera espanyola de l’ajuntament de Sant Pol

  • Llanos de Luna ho qualifica d'ultratge a la bandera i s'afanya a demanar a la batllessa que la restitueixi aviat

VilaWeb
Redacció
27.02.2012 - 20:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns desconeguts han cremat la bandera espanyola de Sant Pol de Mar, que l’ajuntament havia penjat la setmana passada. La batllessa, Montserrat Garrido, ha explicat que agents de la policia local han apagat les flames quan han tornat de la ronda nocturna. Les restes de la bandera han quedat enganxades al pal. La delegada del govern espanyol a Catalunya, María Llanos de Luna, ho ha qualificat d’ultratge a la bandera, ha demanat informació a la batllessa i l’ha instat a restituir la bandera ‘aviat’.

De moment, des de l’ajuntament es desconeix qui ha pogut ser l’autor o autors de la crema de la bandera i si té relació amb un primer intent la matinada de dimecres a dijous de la setmana passada amb unes pilotes de tennis ruixades amb benzina. Els mossos d’esquadra investiguen els fets i la guàrdia civil també s’ha desplaçat fins al municipi per recopilar dades.

Amenaces espanyolistes

Poc després d’haver penjat la bandera espanyola al pal central del balcó de l’ajuntament, Garrido va dir que continuava rebent molts missatges electrònics ‘de gent anticatalana amb insults i amenaces de mort’, que li recriminaven que no l’hagués penjada fins a veure’s obligada per una sentència judicial. De fet, tal com va explicar a VilaWeb abans i tot de posar la bandera al balcó, els missatges amenaçadors dirigits a l’ajuntament ja eren nombrosos.

La batllessa demana que sobre aquestes qüestions els ajuntaments tinguin autonomia i no descarta, malgrat la sentència, organitzar una consulta popular perquè els veïns votin si volen la bandera espanyola o no.

‘S’ha fet tot massa gros i s’hi ha donat més importància que no té.’ Així sintetitza la batllessa de Sant Pol el que s’ha viscut els darrers dies al municipi, arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga l’ajuntament a penjar al balcó la bandera espanyola, i la protesta contra la sentència organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any