Samaranch va animar Urdangarin a fer tractes amb Rita Barberà

  • La batllessa hauria convidat Camps a sumar-se al projecte dels València Summit

VilaWeb
Redacció
27.02.2012 - 17:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Juan Antonio Samaranch, ex-president del COI, va animar Iñaki Urdangarin a oferir a la batllessa de València, Rita Barberà, que la ciutat organitzés els anomenats Valencia Summit, que es van acabar celebrant el 2003, el 2004 i el 2005 amb un cost de 2,7 milions. Segons la declaració judicial d’Urdangarin, que recullen diversos mitjans, Samaranch va dir al duc de Palma que lamentava que València no sabés aprofitar la repercussió de la Copa Amèrica de vela i li va suggerir que fes un estudi sobre la implicació de la ciutadania en aquest esdeveniment i que el presentés.

Aleshores, Urdangarin va presentar a Samaranch la idea d’organitzar un fòrum sobre l’esport amb el nom de València Summit, i l’ex-president del COI es va comprometre a fer-ho arribar a Barberà.

Segons la mateixa declaració, l’ex-soci d’Urdangarin, Diego Torres, es va reunir amb Barberà, que va donar la seva opinió favorable a la iniciativa i va dir-li que li faria saber a a la Generalitat, per si s’hi voldria sumar.

Urdangarin ha admès que Nóos va cobrar el 2004 522.000 euros de Turisme València Convention Bureau i la mateixa quantitat de la societat Ciutat de les Arts i de les Ciències, que finançaven el València Summit.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any