Rècord, ahir a la presentació de l’ANC i CNxI

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.02.2012 - 10:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Durant aquest acte, on la molt gran majoria de les persones eren evidentment de Catalunya Nord, es va recordar repetidament a en Josep Cala, traspassat fa uns mesos, president del Casal Jaume Primer, militant independentista de primera hora i dels fundadors de CNxI. Hi van actuar una vintena d’artistes i intel.lectuals nord-catalans com ara Gisela Bellsolà, Joan-Daniel Beszonoff, Pascal Comelade i Pere Figueres, Joan-Lluís Lluís o Aleix Renyé, De Calaix, Llamp te Frigui, Maties Mazarico, i molts altres; tots presentats per Berenguer Ballester. També va haver-hi discursos polítics a càrrec d’un representant de la Assemblea Nacional Catalana, i d’Hervé Pi, President de Catalunya Nord per la independència.

Al final de l’acte, moltes de les persones que van assistir van llegir frases curtes militants conegudes, o fragments de poesies, seues o de coneguts autors.

Després, la gran majoria s’han quedat per gaudir de l’aperitiu ofert per CNxI (on el Muscat i el Cava tenien plaça d’honor).

Un èxit rècord, les persones no cabien assegudes en la sala principal, altres eren també asseguts o drets a la primera sala d’entrada (més petita, amb sono i projeccció en directa), i encara altres a fora (com es veu a les fotografies) per xerrar o fumar un cigaret.

Un grup havia vingut (amb cotxes personals) de la regió 2 propera (sobretot de Figueres, uns de Girona i uns de comarques veines) per donar suport a CNxI (regió 10 de l’ANC) i a l’ANC.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any