La fiscalia brasilera reclama a una empresa de Rosell quatre milions d’euros

  • L'empresa Ailanto, de la qual és soci Rosell, és investigada per actuar 'amb ànim fraudulent i nítida mala fe', segons el diari 'Folha de Sao Paulo'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.02.2012 - 12:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari Folha de Sao Paulo avui publica (per a mòbil) que la fiscalia ha sol·licitat a la justícia brasilera que reclami a l’empresa Ailanto, de la qual és soci el president del Barça Sandro Rosell, els nou milions de reals (quatre milions d’euros) que va rebre del govern del districte federal de Brasília per a organitzar un partit amistós entre el Brasil i Portugal, el 2008. Segons el contracte públic amb el govern de Brasília, diu la fiscalia, Ailanto va rebre els diners, però no va complir totes les obligacions acordades. ‘Ailanto va obrar amb ànim fraudulent i amb nítida mala fe’, diu el ministeri públic.

Per la fiscalia, la Confederació Brasilera de Futbol, dirigida per un Ricardo Teixeira que ara és molt qüestionat per presumptes irregularitats, va quedar-se el valor total de les entrades del partit, de quasi 1,3 milions de reals, i aquests diners, que haurien d’haver anat al govern del districte, es van desviar i fer servir per a pagar les despeses del contracte d’Ailanto, ‘en contra de totes les directrius del procés de contratactació’.

La investigació, continua Folha de Sao Paulo, té indicis que Ailanto es va muntar per a rebre els diners de l’amistós, en el que seria pràcticament una ‘empresa creada ad hoc’ per a legitimar una fi específica. Segons la mateixa investigació, Ailanto va ser creada per un especialista a constituir persones jurídiques i cedir-les després. Rosell, president del Barça, amic de Teixeria i soci de la seva secretària, Vanessa Precht, va controlar Ailanto dos mesos abans de negociar amb el govern del districte federal l’organització del partit, segons diu Folha. Ailanto, afegeix el diari, es va constituir amb un capital de vuit-cents reals.

La policia ha elaborat un mapa de les relacions i connexions entre Ailanto, el govern del districte de Brasília i el president de la Confederació Brasilera de Futbol, segons el qual Vanessa Precht va pagar de manera regular diners a Ricardo Teixeira després de jugar-se el partit, en concepte de lloguer d’una finca on no hi ha cap rastre de presència d’Ailanto.

Cal recordar que fa pocs dies un conegut peridoista brasiler va publicar al seu bloc que Sandro Rosell havia pagat dos milions d’euros, recentment, a la filla de Ricardo Teixeira.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any