Jocs Populi: King of Tokyo

  • Aquesta setmana l'Oriol Comas ens presenta un joc per als qui passen gust amb daus i bastonades

VilaWeb
Redacció
24.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Hop, hop, hop!‘ és un joc, sobretot, per als més petits. S’hi pot jugar a partir de quatre anys, i és un joc de Mònica San Cristóbal cooperatiu: o guanyen tots o no guanya ningú. El joc consisteix a dur les ovelles fins a la granja, passant pel prat i per un pont. S’hi juga amb un dau, les cares del qual són: el sol, vent, una margarida, el pont i dues ovelles. Cada cara serveix per avançar d’una manera o d’una manera. Ara, s’ha d’avançar amb ordre: al davant de tot la pastora, darrere les ovelles, i al final, el gos. Fins on arribi la pastora és el límit de fins on poden avançar les ovelles.

King of Tokyo és un joc per als amants dels daus i de les bastonades. L’acció passa damunt d’un tauler, que és la ciutat de Tòquio. Hi participen uns monstres de cartró, un munt de cartes i molts daus, que serveixen per aconseguir punts i fer-ne perdre als contrincants. Els jugadors malden per ser reis de la ciutat. Les cartes permeten d’evitar atacs, tenir més força per a atacar el rival, recuperar la salut. Quan un jugador esdevé rei de la ciutat, tots els altres miren de fer-lo caure, i el que reïx a arrabassar el poder de la ciutat passa a ser l’objectiu de la resta.

És un joc inventat l’any passat pel matemàtic nord-americà Richard Garfield, creador del joc de cartes Màgic, i editat per HomoLudicus. Poden prendre-hi part fins a sis jugadors de més de vuit anys, i les partides duren uns trenta minuts.

L’Oriol Comas ens presenta el joc en aquest nou capítol de Jocs Populi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any