Detingut un alt càrrec del govern valencià per malversació de diners

VilaWeb
Redacció
23.02.2012 - 11:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia espanyola ha detingut el director general d’Integració i Cooperació de la Generalitat Valenciana, Josep Maria Felip, acusat de malversació de diners públics, frau de subvencions i falsedat documental.

La fiscalia anticorrupció investiga des de fa mesos els recursos adjudicats pel Consell a les fundacions Cyes i Hemisferio, arran d’una denúncia de la diputada del PSPV Clara Tirado sobre les subvencions atorgades el 2008 per la Conselleria de Solidaritat, presidida per Rafael Blasco, a aquestes entitats.

Tirado va denunciar la subvenció de prop de dos milions d’euros concedida pel govern valencià per abastir i tractar l’aigua per al consum humà i produir aliments a Nicaragua perquè assegurava que va destinar-se a comprar béns immobles a València. En resposta a la denuncia, Rafel Blasco va remetre a la fiscalia del TSJPV els expedients corresponents a les subvencions a la Fundació Cyes per a aquest dos projectes de cooperació. El fiscal superior, Ricard Cabedo, va estudiar la documentació i la va remetre a la fiscalia de València perquè va considerar que no hi havia indicis de delictes d’aforats.

Paral·lelament a aquesta investigació, la fiscalia va obrir una altra causa per la documentació aportada per la diputada de Compromís Mireia Mollà, on s’afirmava que la conselleria de Blasco també fa afavorir la Fundació Entre Pobles –ara anomenada Hemisferi–. Segons que va dir Mollà, els diners de les subvencions no es destinaven als objectius de l’entitat sinó a empreses creades per la fundació.

El diputat de Compromís Fran Ferri ha anunciat la detenció de Felip durant una intervenció avui l ple de les Corts, però el president de la Cambra, Juan Cotino, l’ha tallat i l’ha privat de parlar, argüint que havia esgotat el temps.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any