La lluita contra les retallades en educació creix i insisteix; Sabadell per la pública

  • La comunitat educativa sabadellenca es mobilitza i protagonitza una jornada de lluita per recordar la inviabilitat dels pressupostos 2012. La solidaritat amb els estudiants valencians articula la combativitat durant tot el dia d'ahir i augmenta l'organització popular i les mobilitzacions socials

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Júlia Valencia
23.02.2012 - 10:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir, dimecres 22 de febrer, va transcórrer una jornada de mobilitzacions, realitzades amb èxit i participació, protagonitzades per professorat, alumnat i AMPAs de tot Sabadell. El missatge és unitari i contundent; un no rotund a les noves formes de gestió de l’educació i la solidaritat extesa a causa de la repressió viscuda a València desencadenada per una defensa dels serveis públics educatius que cada dia pren més força i és secundada per més sectors de la societat.

22 de febrer: jornada de lluita celebrada amb èxit

La concentració convocada ahir per AMPAs i professorat de tot Sabadell als Serveis Territorials del Departament d’Educació va aplegar unes 400 persones que van tallar la Gran Via durant tot el migdia i van ocupar simbòlicament les oficines del Departament. Al mateix temps, les assemblees d’estudiants d’instituts públics com Ribot i Serra o Pau Vila van organitzar diverses accions en la mateixa clau de lluita als carrers propers als seus centres. Alumnes de l’IES Pau Vila van tallar carrers durant una hora al migdia per difondre la necessitat d’oposar-se a la ‘mala gestió que el govern català està imposant als serveis socials i públics amb la tendència política cap a la privatització i la segregació de la societat per classes socials’.

Al vespre, instituts públics i organitzacions com el CSA La Mecànika o l’Assemblea de Joves de Sabadell van participar de la concentració ciutadana antirrepressiva. Una concentració que va convertir-se en manifestació  per mostrar el rebuig a la repressió policial desplegada a València. Estudiants de l’IES Ribot i Serra van acudir a la convocatòria, a les 20h a la plaça de l’Ajuntament, en marxa des del seu institut; tallant carrers i animant a la població a acudir a la manifestació. El recorregut en solidaritat amb València va recórrer tot el passeig i va finalitzar cap a les nou del vespre a la seu del PP on, amb la lectura d’un manifest, es van desconvocar les 200 persones que van seguir la marxa.

Nit groga a l’IES Ribot i Serra

La jornada va finalitzar a Campoamor, el sud de la ciutat, on una vintena d’alumnes de l’IES Ribot i Serra van decidir tancar-se a l’institut per organizar properes accions i teixir una bona organització ‘que permeti la unitat del sector educatiu contra les retallades’. L’assemblea d’aquest institut ha passat la nit al centre per dinamitzar les mobilitzacions i aposta per la importància de la participació del barri en aquesta lluita; realitzant diverses activitats formatives i reivindicatives com dinàmiques, tallers o l’esmorzar popular d’aquest mateix matí.

Propera parada; la vaga del 29 de febrer

Al llarg d’aquesta setmana, instituts i organitzacions juvenils han estat reunint-se per a organitzar la vaga convocada a nivell nacional des dels moviments estudiantils d’universitats. L’IES Pau Vila ja ha afirmat la seva participació en la mateixa i altres instituts estan valorant sumar-s’hi. Des de Sabadell es convoca a la manifestació del 29 que tindrà lloc a plaça Universitats, Barcelona, a les 12.30h i s’organitzen mobilitzacions a la tarda a la nostra ciutat. ‘Alerta, privatització. Juntes per la pública’ és un dels lemes d’aquesta vaga contextualitzada en una setmana de lluita i vagues de diferents sectors.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any