‘Eren sis o set policies i em pegaven als testicles i a la boca’

  • Un dels tres joves agredits anit per la policia després de la manifestació de València relata els fets a VilaWeb

VilaWeb
VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
23.02.2012 - 01:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tres joves, un de 24 anys, la seva amiga de 18 i el seu xicot de 22, tornaven de la manifestació de València, quan ja s’havia dissolt la concentració davant la seu del PP. Caminaven per l’avinguda de Ferran el Catòlic, quan tres furgons de la policia se’ls han apropat, n’han baixat un grup d’antiavalots armats amb porres, se’ls han llençat al damunt i els han pegat. Sense cap motiu. Un d’ells, L.C.P, que amaga el nom i algunes dades més per por, ha explicat a VilaWeb, des de l’hospital on l’atenien, com ha estat l’agressió. Està espantat, però assegura que no pararà de manifestar-se contra la violència que ell mateix ha patit anit.

‘Jo sóc estudiant i el dia de demà vull tenir feina. Em semba una aberració açò que ha passat aquests dies, i he anat a la manifestació a defensar el que crec. Érem molta gent. El dia abans ja va passar que, després de la manifestació, hi havia furgons de la policia buscant gent molt tard, a la nit. I sabia que avui podrien deixar anar els antiavalots a buscar manifestants.

Tornàvem de la manifesatció, jo caminava amb una amiga i el seu xicot per l’avinguda Ferran el Catòlic, s’han apropat uns furgons de la policia i han començat a anar lents, han obert les portes, hem vist que els agents anaven armats amb porres i ens hem espantat. Hem començat a córrer, ens han perseguit i ens han placat a tots tres. A mi, m’han m’han llançat primer a terra i després contra la paret; però no d’aquella manera que posen contra la paret algú que registren, sinó que m’hi han llançat. I m’han començat a pegar. Eren sis o set contra mi. M’han pegat als testicles i a la boca, m’han obert el llavi, i a les costelles finalment no tinc res trencat, però em fan molt de mal al respirar. I puntades de peu, moltes puntades de peu. A mes, porto un jersei amb caputxa, i m’han tapat la cara amb la caputxa, no podia respirar, cridava perquè em deixaren anar, estava molt nerviós, cridava que jo no havia fet res, cridava que jo era estudiant. I ara estic molt espantat.

Als meus companys els han agredit, però no tant com a mi. No sé per què, potser perquè jo m’he posat molt nerviós. Al meu amic també l’han pegat, i li han robat una sabata i el mòbil. I a ella l’han agafat pels braços i pels canells perquè no es moguera. Només té divuit anys, no sé com es poden atrevir.

Després han cridat una ambulància, que em volia portar al Clínic. Però m’hi he negat, després d’haver sentit que la policia hi havia entrat i que agafava els informes mèdics dels ferits que sortien d’aquest hospital. I he anat a un altre hospital.

Posarem una denúncia al jutjat de guàrdia, però demà. Perquè ara estic molt espantat i em fa mal tot el cos. Vull arribar a casa i menjar alguna cosa. Però açò no quedarà sense denunciar, i encara que m’hagen pegat, em manifestaré cada dia perquè no hi ha dret.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any