Crònica de la manifestació en suport de l’IES Lluís Vives

  • VilaWeb TV us ofereix un reportatge sobre la manifestacions, amb les declaracions de molts dels seus protagonistes

VilaWeb
Redacció
23.02.2012 - 01:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de les agressions de la policia contra els estudiants de l’IES Lluís Vives, València va viure ahir una gran manifestació de suport als alumnes i reclamant la dimissió de la delegada del govern espanyol a València Paula Sánchez de Leon i del cap de la policia Antonio Moreno, que va qualificar els estudiants com ‘l’enemic’.

La manifestació va eixir de la porta de l’Institut poc després de les sis de la vesprada i es va dirigir pels carrers Xàtiva i Colom fins a la delegació del govern espanyol. En aquell punt un fort dispositiu policíac protegia les instal·lacions. Tot al llarg de la marxa, que va durar diverses hores, no hi va haver cap incident destacable.

Acabada la manifestació un nombrós grup de persones va fer marxa enrere i es va dirigir per Sant Vicent i la Gran Via fins a la comissaria central de policia. Allà també hi havia un fort dispositiu de protecció. Els manifestants van tallar el carrer i van cridar contra la policia, que no va intervenir en cap moment malgrat estar en posició al davant de la porta.

Amb posterioritat es va saber que diverses furgonetes de policies havien agredit ja de matinada petits grups de manifestants que tornaven cap a casa.

En el vídeo de VilaWeb TV parlen estudiants i representants de sindicats, institucions i partits polítics que van participar en la marxa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any