Sala i Martín: ‘La mentida de Rosell sobre Viladecans s’ha descobert’

  • L'ex-vice-president econòmic del Barça denuncia 'l'engany' de la junta de Rosell d'atribuir pèrdues pels terrenys que ara s'ofereixen a Eurovegas

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-vice-president del Barça, Xavier Sala i Martín, va publicar ahir un apunt al seu bloc en què deia que Rosell va mentir en rebaixar el valor dels terrenys de Viladecans (40 Ha) que la junta directiva presidida per Joan Laporta havia comprat Aquests terrenys ara formen part d’una de les ofertes que la Generalitat fa a Eurovegas. La junta de Rosell va imputar 5,7 milions de pèrdues als últims comptes de Laporta perquè, segons Rosell, ‘els terrenys no serveixen ni per a plantar-hi carxofes’.

 

L’economista Sala i Martín es demana com pot ser que Rosell hagi portat als tribunals Laporta per mala gestió, si ara els terrenys ‘poden servir per a portar la inversió turística més gran que s’hagi fet mai a Catalunya’. Segons ell, ‘quan ha parlat de la situació econòmica del Barça, Sandro Rosell ha faltat a la veritat sistemàticament i sistemàticament ha estat enxampat’.

Sala i Martín afegeix: ‘Jo no tinc ni idea de si finalment l’Eurovegas es farà a Catalunya ni si es farà a Viladecans, però el que sí està clar és que el President Mas, el conseller Mas Colell i les altres màximes autoritats de Catalunya tenen clar que allí s´hi pot fer un centre lúdic tal i com pretenia Laporta i, per tant, quan Rosell li va dir al soci que això no es podia fer estava, un cop més, faltant a la veritat.’

Carles Vilarrubí (Barça), a la reunió secreta

El president de la Generalitat, Artur Mas, va defensar ahir el projecte Eurovegas perquè considera que convertiria Catalunya en el principal líder turístic d’Europa. Mas, el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, es van reunir dimarts a la tarda amb el magnat dels casinos Sheldon Adelson, que cerca un lloc a Europa per a instal·lar-hi el gran complex Eurovegas. Madrid té molt d’interès a ser-ne la seu.

En una reunió, en principi secreta, al Palau de la Generalitat es van estudiar les possibilitats d’emplaçar el projecte a Catalunya. El president Mas va assistir a la reunió una estona. També hi prengueren part un grup d’empresaris catalans, com Isak Andic, president de Mango, Marc Puig, president de Colònies Puig, i Carles Vilarrubí, vice-president del FC Barcelona i vice-president de Rothschild a l’estat espanyol. Ara, després de la reunió, la sensació de l’executiu català era que la comunitat de Madrid, que també vol fer-se’l seu, tenia força més possibilitats.

La presència de Carles Vilarrubí a la reunió no queda clar si vincula d’alguna manera el Barça en l’operació o si tan sols hi té un interès relacionat amb la seva activitat professional en la banca d’inversió privada Rothschild.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any