Pujol ratifica que la independència de Catalunya és viable

  • El procés serà 'molt difícil' perquè 'Espanya no vol i Europa no ho desitja'.

VilaWeb
Redacció
22.02.2012 - 14:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, va afirmar ahir a la nferència organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) al Arenys de Mar que la independència és viable econòmicament: ‘L’única Catalunya que és inviable, és la que vol imposar Espanya perquè ens ofega econòmicament.’ Pujol va omplir el Teatre Principal d’Arenys i en la seva intervenció va remarcar que el procés d’independència seria ‘molt difícil’. En Maiol Sanauja, al seu bloc d’arenyautes, ha escrit la seva pròpia visió de la intervenció de Pujol.

‘Espanya no voldrà i això complica les coses perquè és un país important’, va considerar l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol,. I Europa, va afegir, ‘tampoc no desitja que hi hagi noves independències perquè ja està prou atabalada amb una pila d’estats per sortir de la crisi’.

Pujol va centrar les seves tesis independentistes en l’aspecte econòmic i va afirmar que sense diners no es podrà mantenir l’estat del benestar i, per tant, tampoc unes condicions òptimes de convivència. En aquest context, va etzibar: ‘Només ens podrà mantenir units la Guardia Civil.’

L’ex-president veu la independència difícil, però no impossible. L’altra opció, va afirmar, és ésser ‘residuals’ a Espanya: ‘Això de cap manera.’ El camí del mig, va explicar, és tornar a la relació entre Catalunya i Espanya que hi havia abans de l’atiament de l’anticatalanisme, al final del segle XX. ‘Aquesta és la línia del president Mas, a través del pacte fiscal’, va recordar, i va donar un vot de confiança a l’actual política del govern.

També va explicar durant l’acte d’Arenys que dóna suport al president de la Generalitat, Artur Mas, en relació amb el pacte amb el PP per a l’aprovació del pressupost. El considera una eina fonamental per fer avançar Catalunya i recorda que si ningú no l’hagués volgut aprovar, el govern hauria de convocar eleccions anticipades.

Pujol i l’ANC

L’ex-president de la Generalitat va pronunciar la conferència organitzada per l’ANC ‘Quan els ponts es trenquen’. Abans de l’acte, membres de l’ANC van aprofitar per explicar a Pujol la polèmica dels darrers dies amb la retirada de la bandera espanyola del balcó de l’ajuntament de la població veïna de Sant Pol de Mar.

Pujol va  voler restar importància als fets i va dir que ‘la relació entre Catalunya i Espanya no depèn de la bandera de Sant Pol’. Al marge d’aquest fet, l’ex-president va expressar la ‘simpatia’ per l’Assemblea Nacional Catalana i va encoratjar els integrants a cercar la majoria social necessària per poder començar a plantejar la independència de Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any