Sánchez de León diu als estudiants que no pensa dimitir

  • Argumenta la responsabilitat recau en 'qüestions tècniques de la policia'

VilaWeb
Redacció
21.02.2012 - 22:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La delegada del govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez de León, s’ha reunit avui amb representants dels estudiants que s’han manifestat aquests dies. Li han demanat que dimiteixi per la violència amb què ha actuat la policia, i ella ha respost que no ho pensa fer, i que tampoc no retirarà els càrrecs als detinguts. El president de la Federació Valenciana d’Estudiants, Albert Ordóñez, li ha lliurat un decàleg d’actuació per a la policia perquè no dugui a terme escomeses.

L’argument de Sánchez de León per no dimitir és que la responsabilitat no és seva, sinó que ‘açò són coses tècniques de la policia’. I ha dit als estudiants que tampoc no depurarà pas cap responsabilitat política. A més, els ha dit que tenen el dret de manifestar-se, però que abans ho han de comunicar.

Ordoñez ha assegurat que ja esperava el resultat de la reunió i ha augurat que “demà es tornaran a omplir els carrers de València al crit de delegada dimissió”.I ha explicat que Sánchez de León els ha dit que estava trista pel que havia passat, i que el cap de la policia també, però que no els havia demanat perdó.

Abans, Sánchez de León ha dit que havia obert un expedient informatiu per determinar si la policia s’havia extralimitat en les càrregues a estudiants d’aquests últims dies. Ho ha anunciat poques hores després que el ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, anunciés la intenció de comparèixer al congrés per donar explicacions, si ho demanen els partits. En declaracions a Catalunya Ràdio el ministre va dir que entre els manifestants hi havia ‘grups violents’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any