Aprendre música fent bàsquet

  • Bàsquet Beat de Ribermúsica, protagonista d'un documental de l'Open Society Foundations

VilaWeb
Redacció
22.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’equip de bàsquet del Casal dels Infants de la Ribera (Barcelona) es reuneix dos cops la setmana amb el coordinador, Josep Maria Aragay, en unes sessions pensades per a aprendre música aprofitant les possibilitats musicals i rítmiques del bàsquet i, alhora, per a aprendre a jugar-hi millor. Aquesta activitat, el Bàsquet Beat, que va començar l’any 2010, ara és protagonista d’un documental de Gonzalo Escuder i Nacho Gómez, encarregat pel departament Youth Initiative de l’Open Society Foundations.

En el documental, que resumeix en deu minuts el projecte socioeducatiu de la Fundació Ribermúsica, s’hi recullen sessions i concerts i les reflexions dels participants, Ousman Jallow, José Ramon Mariñes, Aly Dieng, Dioulde Balde, Amine Sonko, Abdelmounim Simek, Marta Vallespin, Kristian Draxl i Josep M. Aragay coordinador del projecte i professor de Bàsquet Beat. El documental posa en relleu els valors que el projecte aporta als participants.

La finalitat del projecte Bàsquet Beat és múltiple: ‘Treballar l’accés a la música des dels interessos d’un grup de joves; fomentar i millorar la cohesió i els vincles entre els membres de l’equip de bàsquet; fer-los responsables del seu propi desenvolupament; ajudar-los a connectar amb una nova realitat i una nova ciutat’, segons que explica la Fundació.

El Bàsquet Beat la Fundació té tres tallers socioeducatius més: l’orquestra infantil i juvenil Riborquestra; el taller de ritme i percussió Tantarantan; i el taller de música urbana Ve-Ri-No-Tek.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any