ERC, ICV i Compromís condemnen al congrés la violència policíaca

  • Diversos diputats mostren cartells amb el lema 'Jo també sóc l'enemic' · Posadas els crida a l'ordre i talla Baldoví a la tribuna

VilaWeb
Redacció
21.02.2012 - 17:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diputats d’ERC, ICV, IU, Compromís i CHA han mostrat avui el seu suport als estudiants valencians i han condemnat la violència policíaca. Ho han fet durant el ple al congrés espanyol, on diversos diputats han ensenyat cartells amb els lemes ‘València: jo també sóc l’enemic’ i ‘Dimissions’. Per la seva banda, el diputat Joan Baldoví ha denunciat (vídeo) la brutalitat de la policia durant la seva intervenció des de la tribuna, però el president del congrés, Jesús Posadas, l’ha tallat unes quantes vegades.

Amb els cartells, els diputats d’ERC i ICV demanaven també la dimissió de les autoritats que han permès que la policia actués amb tanta violència durant les protestes dels estudiants. Al cap d’una estona, però, han recollit els cartells  perquè Posada els ha cridat a l’ordre. 

Joan Baldoví ha pujat a la tribuna on ha denunciat les càrregues i el tractament dels estudiants per part del cap de la Policia, Antonio Moreno, que els va qualificar d’enemics. El discurs ha estat interromput per Posadas en diverses ocasions perquè considerava que Baldoví no parlava d’allò que havia de parlar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any