El director general de l’Auditori, Oriol Pérez Treviño, deixa el càrrec

  • L'Auditori accepta la renúncia en havent constatat una administració inadequada dels diners públics

VilaWeb
Redacció
21.02.2012 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Auditori ha fet pública una nota sobre la renúncia del director general, Oriol Pérez Treviño. Segons aquesta nota, el consorci de l’Auditori i l’Orquestra han acceptat la renúncia després d’haver constatat una administració improcedent de recursos públics. Sembla que feia un ús indegut d’una targeta de crèdit assignada per l’Auditori, i el Consorci ha obert un expedient informatiu per a aclarir el cas. D’ací a pocs dies es convocarà un consell d’administració que adoptarà les decisions que pertoquin per a substituir-lo.

El manresà Oriol Pérez Treviño (1972) va prendre possessió del càrrec al final de juliol de 2011, amb el suport del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i del tinent de batlle Jaume Ciurana. Successor de Joan Oller, director general de l’Auditori de Barcelona durant deu anys (2001-2011), Pérez Treviño va ser elegit entre vint-i-nou candidats. A final del setembre de 2011 va presentar un contracte programa per al 2012-2015, en què conferia a l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) una dimensió nacional i un lloc preeminent en la programació.

L’1 de febrer es va fer càrrec de la gestió de l’Auditori Josep Maria Amorós, nomenat director de Serveis del Consorci. Fins llavors Amorós havia estat l’administrador del MNAC.

Pérez Treviño també era coordinador executiu del Centre Robert Gerhard, amb seu a l’Auditori, dedicat a la difusió i a la promoció del patrimoni musical català. Havia estat, a més, director i màxim responsable del Festival de Torroella de Montgrí, i coordinador general de la Xarxa de Músiques de Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any