Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  20.02.2012  21:41

Tancada a la Facultat de Geografia i Història de València contra la violència

Professors i pares d'alumnes passen la nit a l'IES Lluís Vives · Concentracions a tot el país

Men?ame
 

Uns quatre-cents estudiants s'han tancat a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, després dels atacs de la policia contra els estudiants de dilluns al vespre. Al voltant de l'edifici hi ha un important destacament d'agents antiavalots, tot i que la degana ha donat permís als estudiats perquè passen la nit a l'edifici. L'assemblea d'estudiants es va poder seguir en directe.

Paral·lelament, professors i pares d'alumnes van anunciar que passarien la nit a l'Institut Lluís Vives de València per denunciar la violència policíaca d'aquests últims dies contra la jovenalla. 'Hem de fer alguna cosa en solidaritat amb els xiquets, que m'arriben amb els braços enguixats, amb traus al cap... Així és impossible fer classe, com si no passara res', segons una professora d'un institut de la ciutat.

La violència policíaca contra els estudiants als carrers de València ha aixecat la solidaritat de centenars de ciutadans d'Alacant, Barcelona, Castelló, Girona i València mateix. Als carrers i places del país, s'hi han començat a aplegar els qui volen solidaritzar-se amb els estudiants valencians i demostrar la indignació per l'agressió de la policia contra els escolars de l'Institut Lluís Vives. A Barcelona, desenes de joves convovcats per la SEPC van tallar dilluns al vespre la Via Laietana.