Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  20.02.2012  20:34

El cap de la policia tracta els estudiants d'enemics

Antonio Moreno prova de justificar la violència policíaca per 'l'agressivitat' dels joves · El ministre d'Interior espanyol diu que no va estar afortunat

Men?ame
 

El cap superior de la policia espanyola al País Valencià, Antonio Moreno, va comparèixer a la vesprada, mentre encara duraven les càrregues al centre de València, per donar explicacions de la violència de la policia. Moreno va declarar que els agents s'havien vist obligats a fer ús de la força per 'l'agressivitat' dels manifestants, i no va voler revelar el nombre d'agents que intervenien en les protestes. No ho va dir perquè 'no és prudent des del punt de vista de la tàctica i la força policíaca que jo diga a l'enemic quines són les meues forces i les meues debilitats'.

El ministre d'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha qualificat avui les paraules de Moreno de poc afortunades. De fet, ha considerat que l'ús del terme 'enemic' havia estat un lapsus del cap de la policia.

En la declaració d'ahir, Moreno va afegir que hi havia hagut 'un plus d'agressivitat' per part dels manifestants, tot i que com es pot veure en aquest vídeo, els agents van arrencar a córrer contra els manifestants en el començament de la càrrega sense que hi hagués cap acció violenta prèvia.

'Alguns es pensen que estan en un joc, però després vénen les sorpreses i les lamentacions', va afegir el cap de la policia. Va comparèixer sol, i no acompanyat de la delegada del govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez de León, de qui s'havia anunciat la compareixença. De León encara no ha parlat. L'oposició en demana la dimissió.