Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  18.02.2012  20:46

El govern espanyol portarà a la justícia Sant Pol de Mar per 'ultratge a la bandera'

Protestaven contra la sentència del TSJC que obliga l'ajuntament a penjar-la

Men?ame
 

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha donat instruccions a l'advocacia de l'estat perquè emprengui accions legals contra els impulsors de l'acte de despenjada de la bandera espanyola del balcó de l'ajuntament de Sant Pol de Mar (Maresme). Llanos de Luna ha quaificat l'acte celebrat avui d'ultratge a la bandera espanyola.

Unes 350 persones han participat aquest dissabte en l'acte simbòlic per retirar la bandera espanyola de l'ajuntament de Sant Pol de Mar. Es tracta d'una iniciativa que havia organitzat l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) per una sentència judicial que obliga l'ajuntament a restituir-la.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia va arribar el mes de gener, arran de la denúncia que va presentar un ex-regidor, l'independent Enrique Abad. Abad va presentar la demanda perquè actualment al balcó només pengen les banderes catalana i la del municipi. La batllessa, Montserrat Garrido (CiU), es resisteix a penjar-hi l'espanyola.

Tot i que l'objectiu de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) era despenjar la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar per fer-la arribar a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Llanos de Luna, els organitzadors han hagut d'executar un pla alternatiu perquè els govern d'aquest municipi ha assegurat que no trobava la bandera que tenia abans.

'Hem utilitzat una bandera espanyola cedida per un altre ajuntament i hem escenificat la despenjada', comenta Xavi Pons Domènech, portaveu de l'ANC que ha indicat que serà aquesta la que s'enviarà amb una carta a la delegada espanyola.

En aquest text, els membres de l'ANC expliquen que amb aquest gest volen mostrar que a Catalunya "ja oneja la bandera que ens aplega a tots els catalans des de temps immemorials" i adverteixen que "quan els símbols s'imposen es transformen en una intromissió inacceptable".