Despengen la bandera espanyola de Sant Pol de Mar

  • Protesten contra la sentència del TSJC que obliga l'ajuntament a penjar-la

VilaWeb
Redacció
18.02.2012 - 16:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

nes 350 persones han participat en un acte simbòlic per retirar la bandera espanyola de l’ajuntament de Sant Pol de Mar. Es tracta d’una iniciativa que ha organitzat l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i que arriba després que un exregidor de la localitat interposés una denúncia davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya informant que aquesta ensenya no onejava del balcó de la casa consistorial, aquest fallés al seu favor i l’alcaldessa de la localitat es negués a penjar-la.

Tot i que l’objectiu de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) era despenjar la bandera espanyola del balcó de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar per fer-la arribar a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Llanos de Luna Tobarra, els organitzadors han hagut d’executar un pla alternatiu perquè els govern d’aquest municipi ha assegurat que no troba la bandera que tenia abans i que per tant no l’ha pogut col·locar al pal corresponent.

‘Hem utilitzat una bandera espanyola cedida per un altre ajuntament i hem escenificat la despenjada’, comenta Xavi Pons Domènech, portaveu de l’ANC que ha indicat que serà aquesta la que s’enviarà amb una carta a la delegada espanyola.

En aquest text, els membres de l’ANC expliquen que amb aquest gest volen mostrar que a Catalunya “ja oneja la bandera que ens aplega a tots els catalans des de temps immemorials” i adverteixen que “quan els símbols s’imposen es transformen en una intromissió inacceptable”.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia va arribar el mes de gener, arran de la denúncia que va presentar un ex-regidor, l’independent Enrique Abad. Abad va presentar la demanda perquè actualment al balcó només pengen les banderes catalana i la del municipi. La batllessa, Montserrat Garrido (CiU), es resisteix a penjar-hi l’espanyola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any