La premsa brasilera torna a assenyalar Sandro Rosell

  • La Folha de Sao Paulo obté documentació que relaciona l'empresa Ailanto i el president de la Confederació brasilera, Ricardo Teixeira

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.02.2012 - 17:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La situació del president de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), Ricardo Teixeira, es complica i pot veure’s obligat a dimitir per les noves revelacions publicades pel diari brasiler ‘Folha de Sao Paulo’ amb documentació que prova la seva relació amb l’empresa Ailanto, propietat del president del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell, investigada per un cas de pressumpte corrupció. Segons el diari, el nexe que vincula de forma directa Rosell i Teixeira és una finca del segon i utilitzada com a domicili legal d’una altra empresa, VSV Agropecuaria Emprendimientos Ltda, propietat d’Ailanto i la secretaria de Rosell, Vanessa Precht.

L’empresa de Rosell, Ailanto Marketing, va rebre nou milions de reals -uns 4 milions d’euros- per organitzar un partit amistós el 2008 entre les seleccions de futbol brasilera i portuguesa per reinaugurar l’estadi de Brasília, ‘Bezerrao’, durant l’administració de l’ex-governador del districte federal, José Roberto Arruda, destituït i empresonat per corrupció.

Després de detectar indicis de sobrefacturació i desviament de diners públics en l’organització del partit, la policia civil de Brasília va començar el 2010 una investigació que ara es continua el seu curs en els tribunals de justícia del districte federal.

En tot moment, Teixeira va negar tota vinculació amb Ailanto i va dir que no podia oferir documentació sobre els fets investigats perquè l’organització del partit era responsabilitat de l’empresa. Segons la ‘Folha de Sao Paulo’, Ailanto va ser contractada pel govern de Brasília sense licitació.

Els documents que ha fet públics el diari poden demostrar que el domicili legal de VSV és el mateix de la finca de Teixeira, a Piraí, a 80 quilòmetres de Río de Janeiro. Periodistes de la Folha de Sao Paulo van anar a la finca i els operaris que hi treballen van negar que VSV hi hagi fet mai cap activitat.

També segons el diari, la policia va trobar diversos xecs de quatre mil cinc-cents euros assignats per Vanessa Precht, sòcia i secretària de Rosell, a Teixeira. Els xecs van ser trobats a l’ordinador de Precht.

D’aquestes novetats en la investigació també se’n fa ressò la revista Època, del grup brasiler Globo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any