Com afectarà l’apagada de l’emissió per satèl·lit de TV3?

  • Us expliquem on es deixarà de veure el canal TV3CAT i quina serà l'única manera de veure'l

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.02.2012 - 14:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El tancament de les emissions per satèl·lit de Televisió de Catalunya farà que es deixi de veure el canal TV3CAT a molts llocs del món. El TV3CAT és el canal internacional de Televisió de Catalunya i agrupa continguts de TV3, 33, K3 i 3/24, però no els emet tots: en queden fora aquells que tenen reservats drets d’emissió, com films i retransmissions de partits de futbol.

Aquest és el canal que es rep a les Illes Balears per TDT, i justament la limitació de continguts respecte de la programació de TV3 ha estat molt criticada per part d’entitats i partits. L’emissió de TV3CAT a les Illes continuarà com fins ara.

Però no serà el cas dels llocs d’Amèrica, Europa i alguns països del nord d’Àfrica, on es rep el canal per satèl·lit, ja sigui l’Astra o l’Hispasat. Des de l’1 de maig ja no es podrà rebre per satèl·lit, ni tampoc per cable a tot arreu.

A l’estat espanyol es continuarà emetent per cable, per la plataforma d’emissió de pagament Ono; al País Basc per Euskaltel i a Galícia, la plataforma R. També es podrà veure per Imagenio i Orange, que utilitzen la línia telefònica, i que també és de pagament.

Però en altres estats europeus on es podia veure per cable fins ara, mitjançant Cablecom, KabelBW i Wilhelm.tel (Alemanya), Cabletel (Bulgària), Telecom (Liechtenstein), DigiTV i Naxoo (Suïssa), ja no es podrà veure, perquè tots aquests operadors agafen el senyal de satèl·lit. A l’estat francès també ho deixarà de fer la plataforma Free, que emet el canal per via telefònica de pagament.

Passarà el mateix a Amèrica, on les operadores de cable Cable Mágico (Perú), Cable Hogar (Argentina) i Echo Video Cable (El Salvador) emeten també la senyal captada del satèl·lit.

Fonts de TV3 han explicat a VilaWeb que negocien amb aquests operadors per convèncer-los que a partir del maig captin el senyal d’internet i el redirigeixin a les seves xarxes respectives. Admeten que no tots poden tenir la mateixa disposició a fer-ho, pel cost que els pugui suposar. És un fet, però, que el senyal emès per internet és de més baixa qualitat que no l’emès per satèl·lit i que difícilment s’adaptarà als estàndards de qualitat de la xarxa de cable.

Per tant, l’única emissió assegurada del TV3CAT per a després de l’1 de maig serà la que ofereix internet. TV3 prepara una guia per a explicar quins dispositius permeten de connectar la televisió a internet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any