Notícies

Dijous  16.02.2012  13:41

Els estudiants tornen a sortir al carrer l'endemà de la càrrega policíaca

La policia va detenir ahir un menor en la protesta dels estudiants de l'IES LLuís Vives de València

Men?ame
 

Estudiants de l'IES Lluís Vives de València i d'altres centres han sortit al carrer per protestar de nou contra les retallades del Consell. És el quart dia consecutiu i ho fan l'endemà de la càrrega policíaca que hi va haver contra la manifestació d'ahir i que va acabar amb un detingut. La marxa ha anat cap al carrer Xàtiva, on ahir hi va haver la càrrega, i els estudiants s'han assegut al terra.

Ahir la policia va carregar per mirar de dissoldre la protesta dels estudiants. Els alumnes de l'institut havien sortit al carrer cada dia des de dilluns per protestar contra les retallades del consell, però ahir, quan intentaven tallar el carrer Xàtiva, la policia va intervenir, i segons que han explicat professors del centre, amb molta duresa. A més, un menor va ser detingut, acusat de donar cops i de mossegar un agent, segons fonts de la policia.

Un dels professors parlava de desproprorció en l'ús de la força per part dels agents i va relatar que 'havien arrossegat les xiquetes pel carrer', tal com recull el diari El País. El claustre de l'institut es va reunir a la vesprada per condemnar l'actuació de la policia.

El diputat de Compromís al congrés espanyol, Joan Baldoví, va registrar una bateria de preguntes adreçades al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, perquè aclareixi els motius de la càrrega policíaca d'ahir. També el diputat d'EUPV, Ricardo Sixto, demanarà explicacions sobre la càrrega.