Notícies

Dimecres  15.02.2012  18:14

Escomesa policíaca a València contra estudiants de secundària

La policia ha detingut un menor · Compromís i EUPV demanen explicacions al ministeri

Men?ame
 

La policia ha carregat aquesta tarda contra la protesta dels estudiants de l'IES Lluís Vives de València per mirar de dissoldre-la. Els alumnes de l'institut han sortit al carrer des de dilluns per protestar contra les retallades del consell, però avui, quan intentaven tallar el carrer Xàtiva, la policia ha intervingut, i segons que han explicat professors del centre, amb molta duresa. A més, ha estat detingut un menor, que és acusat de donar cops i de mossegar un agent, segons fonts de la policia.

Un dels professors ha parlat de desproprorció en l'ús de la força per part dels agents i ha relatat que 'havien arrossegat les xiquetes pel carrer', tal com recull el diari El País. El claustre de l'institut s'ha reunit a la vesprada per condemnar l'actuació de la policia.

El diputat de Compromís al congrés espanyol, Joan Baldoví, ha registrat una bateria de preguntes adreçades al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, perquè aclareixi els motius de la càrrega policíaca d'avui. També el diputat d'EUPV, Ricardo Sixto, demanarà explicacions sobre la càrrega.