Tancada sindical a universitats i centres escolars en protesta contra el pressuposts

  • Delegats de la UdG, la UAB, la UPC i la UdL ocupen els rectorats 'per denunciar les retallades del govern'

VilaWeb
Redacció
14.02.2012 - 18:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Delegats sindicals del personal d’administració i serveis (PAS) i del personal docent i investigador (PDI) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat de Girona (UdG) han començat a migdia una tancada de protesta de 24 hores, juntament amb treballadors d’alguns centres educatius de Catalunya. La Universitat de Lleida (UdL) se suma a l’acció a partir de les vuit del vespre. Protesten perquè les ‘retallades’ incloses en la Llei de Pressupostos, ‘sumades a les que ja es vénen aplicant a les universitats, són un atac brutal contra una universitat pública de qualitat’.

Els delegats sindicals protesten amb aquesta acció contra les retallades salarials prevista a la Llei de Pressupostos de Catalunya per als treballadors públics, la supressió dels drets laborals i sobretot la reducció de la plantilla.

Una vintena de treballadors es concentren al vestíbul de l’edifici del rectorat de la UAB. La previsió és que la protesta finalitzi demà a les 12.00 coincidint amb la celebració del consell de govern, que ha d’aprovar una retallada de 4 milions d’euros en personal docent i investigador.

A la UPC són 17 els delegats que s’han instal·lat al rectorat de la universitat, al costat de la sala del supercomputador MareNostrum. ‘Entre deu i quinze serem els que finalment ens hi quedarem a dormir’, ha explicat la portaveu de CCOO, Alicia Fernández. ‘Demà a les dotze, quan sortim de l’edifici, farem una cassolada a les portes per protestar contra l’aprovació del pressupost’.

A la Universitat de Girona s’ha celebrat de dotze a dues del migdia una assemblea que han seguit un centenar de treballadors. En principi, no tots els assistents seguiran la tancada i només uns quants es quedaran a fer nit dins l’edifici.

A la Universitat de Lleida la mobilització no ha començat a les dotze del migdia, ho farà a les vuit del vespre. A aquesta hora han convocat els delegats als seus membres dels comitès del PAS i PDI per passar la nit a l’edifici universitari.

La mobilització universtiària se suma d’aquesta manera a la que també han previst els delegats dels professors d’alguns CEIP i IES de Catalunya. En aquests centres escolars públics de Primària i Secundària també estan previstes tancades nocturnes per denunciar les retallades que implicarà la Llei de Pressupostos, que s’aprovarà demà al Parlament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any