Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  14.02.2012  16:29

L'aeroport sense avions de Castelló s'ha de refer per un error de construcció

La plataforma de gir dels avions és massa petita · El govern vol carregar el sobrecost a la concessionària, que reclama 80 milions

Men?ame
 

El despropòsit de l'aeroport de Castelló es fa més gran. El president de l'empresa Aerocas, Carlos fabra, va admetre ahir que un error de càlcul en la construcció va fer que la plataforma de gir per als avions es construís de manera deficient: és massa petita i no compleix les normes estatals de seguretat. Això farà que s'encareixi més el projecte i que s'endarrereixi l'obertura de la instal·lació, que Fabra havia dit que seria el mes de maig.

L'anunci d'aquest error, amb sobrecost inclòs, arriba quan la Generalitat ha rescindit el contracte amb la concessionària, que reclama a l'administració vuitanta milions d'euros que va invertir per un contracte que havia de durar cinquanta anys. El consell d'Aerocas i el govern valencià han defensat la decisió de rescindir el contracte per l'incompliment de les condicions.

Fures i falcons

El consell d'administració d'ahir no va fixar cap data d'obertura de la instal·lació, però sí que va arribar a uns altres acords, com ara la rescissió del contracte amb la concessionària; la rebaixa del seu del director general d'Aerocas, Juan García Salas, de 84.000 a 55.000 euros, i la contractació de falcons i fures per a controlar la fauna salvatge.