La comunitat educativa convoca tancades a escoles i instituts d’arreu del territori

  • USTEC·STES informa que ja hi ha més de tres localitats vallesanes que han convocat mobilitzacions aquest vespre, la nit abans que s'aprovin els pressupostos

VilaWeb
VilaWeb
Júlia Valencia
14.02.2012 - 12:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sabadell, Barberà del Vallès, Rubí i Terrassa són alguns dels municipis que s’han sumat a les mobilitzacions per combatre les dures retallades en augment als serveis públics d’Ensenyament. Professorat, alumnat, AMPAs i personal laboral de Sabadell han programat per aquest mateix vespre, a les 20h, una xerrada i una assemblea a l’I.E.S. Ribot i Serra per donar resposta a les ‘greus conseqüències’ que la comunitat educativa està patint des de l’inici de les retallades socials i ‘que s’agreujarà amb la implantació dels nous pressupostos que s’han d’aprovar demà, 15 de febrer’, explica un professor sabadellenc. L’escola Can Llonch també es suma a la protesta i organitza una tancada amb professorat, mares i pares des de les 18h fins a les 24h.

El passat dimecres, 8 de febrer, ja hi va haver una concentració als Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament, a Sabadell. L’ocasió va servir per a donar continuïtat a les mobilitzacions de la comunitat educativa enfront l’atac que aquest servei públic està patint en el transcurs del darrer any. Aquesta setmana es reprèn l’organització activa de les diferents assemblees sindicals i dels estudiantst per a mostrar el rebuig a uns pressupostos que estan a punt d’aprovar-se i que ‘significaran un cop, encara més dur, a l’estructura i la qualitat dels serveis públics educatius’ assegura USTEC·STES.

Aquest vespre, a les 20h, tota la comunitat educativa sabadellenca està convocada a participar d’una xerrada a càrrec de Jordi Mir García, professor del departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, i d’una assemblea i sopar posterior; tot plegat a l’I.E.S. Ribot i Serra del barri de Campoamor de la nostra ciutat. Finalment, a última hora, l’escola pública Can Llonch també s’ha sumat a la protesta i ha convocat una tancada de 18h a 24h per a professorat, mares i pares.

El futur de la qualitat de l’educació pública i gratuïta en mans dels Pressupostos 2012

Aquesta matinada passada, CIU i PP han tancat un acord per al pressupost 2012 de la Generalitat.  Malgrat encara no es coneixen els detalls més exhaustius del mateix, Vilaweb ja ha pogut apuntar alguns dels trets característics i la trajectòria d’aquest pacte entre ambdues formacions polítiques. Alhora, la llei d’acompanyament dels pressupostos queda pendent del sí i ‘algunes formacions polítiques la portaran al Consell de Garanties Estatutàries, però els pressupostos quedaran coixos absolutament sense aquesta llei aprovada’, explica Narcís López, representant d’USTEC·STES del Vallès Occidental, a Vilaweb Sabadell.

Pau Comellas, de la CUP de Sabadell, ha animat el professorat, estudiants i el conjunt de la comunitat educativa a sumar-se a les diferents mobilitzacions ‘en contra d’uns pressupostos anti-socials que no faran sinó empobrir el nostre país i castigar les classes populars’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any