Apple investiga les denúncies d’explotació dels seus fabricants xinesos

  • Fair Labor Association entrevistarà un miler d'empleats per conèixer les seves condicions laborals

VilaWeb
Redacció
13.02.2012 - 18:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La multinacional Apple ha engegat avui investigacions a les fàbriques proveïdores Foxconn, Quanta i Pegatron, a la Xina, després de rebre denúncies sobre un suposat tracte d’explotació dels seus treballadors. Els informes d’avaluació els realitzarà Fair Labor Association (FLA), una prestigiosa entitat sense ànim de lucre que té per objectiu denunciar i eradicar les situacions d’explotació laboral a nivell mundial. El procés analitzarà les condicions de treball i de vida dels treballadors d’aquestes empreses, a través d’un miler d’entrevistes personals als seus empleats.

Les investigacions han començat aquest dilluns a la fàbrica de la taiwanesa Foxconn City, a la ciutat xinesa de Shenzhen, que juntament amb la planta ubicada a Chengdu, ja havia tingut antecedents referents a suposats casos d’explotació dels seus treballadors. Foxconn té més d’un miler d’empleats i havia aixecat rumors sobre diversos suïcidis en l’últim any.

La FLA auditarà diverses empreses proveïdores d’Apple a la Xina i n’investigarà les condicions laborals: ‘Creiem que els treballadors de tot arreu tenen el dret a ambient laboral segur i just, i és per això que hem demanat a FLA que avaluï de manera independent als nostres proveïdors més importants’, ha explicat el director executiu d’Apple, Tim Cook.

Apple assegura que els proveïdors xinesos no han posat cap obstacle a les investigacions, s’han mostrat disposats a cooperar amb la FLA, i permetran que l’entitat tingui accés a les àrees de fabricació, dormitoris i d’altres zones restringides als empleats. Les primeres avaluacions i recomanacions es faran públiques el mes de març.

A finals de primavera, les fàbriques investigades a la Xina representaran el 90% dels proveïdors mundials dels productes d’Apple. Les investigacions del gegant tecnològic als seus fabricants es remunten al 2006, quan la multinacional ja va auditar 40 plantes de Foxconn.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any