La directora de l’Espai Mallorca defensa la continuïtat del centre

  • Durant tot el dia hi ha actes de suport perquè no desaparegui aquest espai cultural mallorquí de Barcelona

VilaWeb
Redacció
11.02.2012 - 17:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amanda Vich, la directora de l’Espai Mallorca, defensa la continuïtat de l’Espai Mallorca de Barcelona perquè ‘és una promoció cultural de les Illes tremenda i perquè és un referent a Catalunya, i això no és fàcil d’aconseguir… Estic convençuda que, si no hi hagués l’Espai Mallorca, molts dels escriptors i artistes que hi han exposat no s’haurien fet conèixer amb tanta de força.’

 

Sota el lema ‘L’Espai Mallorca també el feim nosaltres!’, el grup Crits i Renou ha preparat una jornada festiva i reflexiva per donar suport, tot avui, a l’Espai Mallorca i fer pressió perquè no hagi de tancar, mancat de suport institucional.

La directora de l’Espai Mallorca espera que l’acte d’avui serveixi perquè els polítics i el gremi i tothom que pot decidir el futur de l’espai en vegi la importància i la mà de gent que hi fa costat. I demana que s’hi pensin molt, en el futur de l’espai, perquè ‘és una feina que s’ha fet gota a gota i que ha costat molt i que avui en a Barcelona i a Catalunya l’Espai Mallorca és un referent’.

Per Vich, la continuïtat de l’Espai Mallorca depèn de l’economia, però també de la política: ‘Ens trobam en un moment de crisi absoluta i de retallades, però els polítics donen prioritats a unes coses i no a unes altres, i són ells qui han de decidir si val la pena o no.’

L’Espai Mallorca depèn en gran part de les subvencions del Consell de Mallorca, però també té ajuts del govern balear i de la Generalitat catalana. Vich explica que la subvenció ve del Consell, però que la gestiona el Gremi d’Editors de les Illes Balears, i que ‘en aquest moment, atesa la situació de crisi i per covardia, han renunciat a gestionar l’Espai Mallorca’.

Els actes duraran de les 11.00 a les 21.00 ininterrompudament. A les 14.00 hi haurà una dinada popular i de franc per a tothom i durant la sobretaula el tema de conversa serà el present i el futur de l’Espai Mallorca. Han confirmat que hi assistirien Sebastià Alzamora, Pèl Capell, Jaume C. Pons, Anna Gual, Arnau Vilardebò, Joan Riera, Arturo Almécija, Josep Pedrals, Alba Sarraute, Roc Sala, Blancallum Vidal, Judit Neddermann, Ignasi Cussó, Enric Casasses, Zeffiretto, Xavier Serrat, Joana Gomila, Clara Peya, Andreu Martínez.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any