El soci d’Urdangarin es nega a declarar

  • Diego Torres obria avui la ronda de compareixences, però s'ha acollit al dret de no declarar al jutge

VilaWeb
Redacció
11.02.2012 - 10:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-gerent de l’Institut Nóos i ex-soci del gendre del rei espanyol, Iñaki Urdangarin, Diego Torres, s’ha acollit al dret de no declarar al jutge José Castro, davant del qual havia comparegut avui, en el marc de la peça del cas Palma Arena que investiga irregularitats comeses a través de l’entitat. L’encausat ha obert avui pas a la ronda de compareixences previstes per als propers dies.

La decisió de Torres de no declarar fa preveure que es vol esperar a la declaració d’Urdangarin, el dia 25, per tal de preparar-se la defensa.

El fiscal considera que les societats dels germans Tejeiro i les empreses de Diego Torres i la seva parella emetien factures falses a l’Institut Nóos. Diego Torres i Iñaki Urdangarin haurien obtingut 5,8 milions d’euros públics a través de l’Institut Nóos.

Tot just ahir, la portaveu del Consell General del Poder Judicial, Gabriela Bravo, va dir que no tots els encausats eren iguals, ni estaven sotmesos a la mateixa presió mediàtica, en referència a la decisió del jutge instructor del cas Palma Arena de no deixar enregistrar en vídeo la declaració d’Urdangarin, que haurà d’anar a donar explicacions el 25 de febrer a Palma sobre la presumpta malversació de fons públics de la seva fundació.

‘No tots els afers judicials estan sotmesos a la mateix pressió mediàtica ni tenen la mateixa rellevància, i no sempre es pot estigmatitzar també tant la imatge com l’honor d’una persona’, va dir Bravo en declaracions a TVE. I va criticar l’existència d’un judici paral·lel abans de la declaració. ‘No es tracta de prendre aquestes mesures per ser qui és, sinó per les circumstàncies d’aquest cas, derivades d’aquestes dimensions mediàtiques de l’afer’, va afegir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any