El govern espanyol abarateix l’acomiadament

  • La indemnització passarà de 45 a 33 dies per any treballat · Aprova bonificacions per a les pimes i autònoms que contractin joves desocupats

VilaWeb
Redacció
10.02.2012 - 14:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol ha aprovat l’agressiva’ reforma laboral, en paraules caçades ahir al ministre De Guindos. Es rebaixarà la indemnització de 45 dies per any treballat a 33, amb un màxim de 24 mensualitats. La indemnització procedent serà de 20 dies per any treballat i amb un màxim d’un any de salari. La ministra de Treball, Fátima Báñez, també ha anunciat que des de l’any que ve es prohibirà l’encadenament de contractes temporals més enllà dels dos anys.

A més, el govern espanyol introduirà un nou contracte indefinit per als emprenedors, amb una bonificació de 3.000 euros a les empreses de menys de 50 treballadors que contractin el primer treballador menor de 30 anys i desocupat. El treballador contractat podrà cobrar el 25% per la prestació per desocupació i l’empresari podrà deduir-ne en el termini d’un any el 50% del total que al treballador li quedi per percebre.

Dret a la formació dels treballadors

Una altra novetat de la reforma és la creació del dret a la formació dels treballadors, com ja va avançar dimarts la ministra en la seva compareixença al Congrés. “La formació professional ha de servir per aconseguir feina”, ha sentenciat Báñez, que ha explicat que es crearà un compte de formació, com un compte de la Seguretat Social, que anirà vinculada a la vida laboral del treballador, que tindrà dret a 20 hores anuals de formació pagades per l’empresari. “La transparència, la lliure concurrència i l’avaluació de resultats” seran els principis per la nova formació professional i els centres que la imparteixin, ha indicat la ministra.

Moderació salarial i prioritat dels convenis d’empresa

Báñez ha explicat que la reforma laboral pretén “modernitzar els mecanismes de la negociació col·lectiva”. Així, el govern espanyol portarà a la llei l’acord de moderació salarial i la prioritat del conveni d’empresa al sectorial, així com la suspensió dels acords en cas de crisi, tal com van pactar els agents socials en el ‘Segon Acord per l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva 2012, 2013 i 2014’.

La reforma laboral es tramitarà com a llei per ‘cercar el màxim consens’, segons ha dit la portaveu del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría. Un cop aprovat al consell de ministres, el text de la reforma serà enviat al congrés per la seva convalidació i, tot seguit, es votarà la seva tramitació com a projecte de llei. El govern espanyol reunirà dilluns la patronal i els sindicats per explicar-los la proposta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any